Przepis na Jabłka z kruszonką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
937
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

kruszonka

Jak zrobić Jabłka z kruszonką?

Jabłka obieramy ze skórek, kroimy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne. Układamy na brytfannie posmarowanej margaryną, posypujemy cynamonem i rodzynkami. Wszystkie składniki kruszonki zagniatamy za sobą, aż stworzą zwartą masę. Ciasto na kruszonkę ucieramy na tarce o grubych oczka i posypujemy nim jabłka. Zapiekamy w 180 stopniach do momentu, aż jabłka zmiękną.

Podobne przepisy

Cukier puder na gofry

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 13 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Desery

Ciasteczka z muesli

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-07

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Jabłka z kruszonką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Desery

W białej polewie śliwki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Czekoladowe owoce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Desery

Kawa kokosowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-14

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery