Przepis na Jabłka z kruszonką

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
15 m
Czas pieczenia:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
906
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

kruszonka

Jak zrobić Jabłka z kruszonką?

Jabłka obieramy ze skórek, kroimy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne. Układamy na brytfannie posmarowanej margaryną, posypujemy cynamonem i rodzynkami. Wszystkie składniki kruszonki zagniatamy za sobą, aż stworzą zwartą masę. Ciasto na kruszonkę ucieramy na tarce o grubych oczka i posypujemy nim jabłka. Zapiekamy w 180 stopniach do momentu, aż jabłka zmiękną.

Podobne przepisy

Sok jabłkowo-cynamonowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Galaretka z truskawkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2024-03-24

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Desery

Placuszki z mango

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-25

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Pralinki rafaello

Ile porcji: 65

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Pisang goreng – smażone banany

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Domowe masło orzechowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery