Przepis na Jabłka tyskie

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1392
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Jabłka tyskie?

Dwa jabłka odłożyć. Resztę obrać i drobno poszatkować. Zalać połową szklanki wody z dodatkiem soku cytrynowego i gotować 10 minut. Chrzan obrać i pokroić na długie cienkie wiórki. 3/4 chrzanu dodać do rozgotowanych jabłek, doprawić do smaku cukrem i wyłożyć do salaterek. Pozostałe jabłka obrane pokroić jak pomarańcze, a pozostały chrzan i jabłka lekko skropić sokiem z cytryny, żeby nie sczerniały i ułożyć na wierzchu masy jabłkowej.

Podobne przepisy

Brokuły z ziemniaczkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Duszona marchewka

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Warzywa

Sok pomidorowo – warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Desery

Bawarskie knedle

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: jerzy

Kategoria: Warzywa

Dynia pieczona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Warzywa

Ukwiały z cukinii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne