Przepis na Jabłka do szarlotki

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5737
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • nóż
  • garnek
  • łyżka
  • słoiki

Jak zrobić Jabłka do szarlotki?

Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać. Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.

Podobne przepisy

Ostre ogóreczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Przecier pomidorowy – domowy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-17

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Dyniowe kosteczki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Desery

Korniszone ogórki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Dżem morelowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: marynia 96

Kategoria: Przetwory

Grzyby po chłopsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-17

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory