Przepis na Jabłka do szarlotki

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
5717
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • nóż
  • garnek
  • łyżka
  • słoiki

Jak zrobić Jabłka do szarlotki?

Jabłka należy umyć, obrać ze skórki, wykroić z nich gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Tak przygotowane jabłka przełożyć do garnka, podlać odrobiną wody i smażyć jabłka na małym ogniu, do momentu, gdy będą miękkie. W międzyczasie dodać go jabłek goździki i cynamon. Gorące jabłka przełożyć do wyparzonych słoików i od razu zakręcać. Jabłka można dodatkowo pasteryzować, ale nie jest to konieczne. Jeśli zdecydujemy się na pasteryzowanie jabłek, to powinno trwać ono około 4- 5 minut.

Podobne przepisy

Gruszki w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ogórki po żydowsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Gąski w occie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Fasolka szparagowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-21

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Tarkowane ogórki do zupy na zimę.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Sok porzeczkowy na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory