Przepis na Pikantny gęsty sos pomidorowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2010
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pikantny gęsty sos pomidorowy?

Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do rondelka. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku. Gotujemy ok. 15 min. Odstawiamy, zlewamy połowę soku. Sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

Podobne przepisy

Ogórki małosolne

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-02-14

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Przetwory

Marynowane czerwone kozaki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Marynata z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory

Patisony w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-11

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Grzybki w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: ilonar2301

Kategoria: Przetwory

Grzyby z cebulą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-02-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przekąski