Przepis na Sok porzeczkowy na zimę

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4505
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • czarne porzeczki 1 kg
  • czerwone porzeczki 50 dag
  • cukier 3,5 kg
  • woda

Jak zrobić Sok porzeczkowy na zimę?

Czarne oraz czerwone porzeczki dokładnie myjemy, odrywamy szypułki. Następnie zalewamy je 3,5 litrami wody i gotujemy je od zagotowania przez około 15 minut. Następnie dodajemy do soku cukier i zagotowujemy. Gorący sok wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików, bardzo mocno zakręcamy i odstawiamy słoiki do góry dnem.

Podobne przepisy

Dynia w occie na słodko

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Grzyby marynowane wg Ter-esy

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Przetwory

Ogórkowe plasterki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Leczo pasteryzowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: merynia

Kategoria: Przetwory

Powidła jabłko-marchew-burak

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przetwory

Sałatka do słoika

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory