Przepis na Indyk z trzema paprykami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2834
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne, Warzywa

Składniki

  • filet z indyka 600 g
  • papryki 3
  • oliwa z oliwek
  • cebula czerwona 1
  • ząbki czosnku 2
  • olej 1 łyżka
  • wino czerwone półsłodkie 1 łyżka
  • ocet jabłkowy 1/2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Indyk z trzema paprykami?

Papryki (zielona, żółta i czerwona) oczyszczone z pestek i pokrojone w paski lub kostkę smażyć na oleju na patelni ok. 5 min. Dodać cebulę pokrojoną w plastry i zmiażdżony czosnek. Dodać paski indyka.

Wymieszać olej słonecznikowy z winem i octem. Dodać do indyka, przyprawić do smaku. Smażyć do uzyskania miękkości indyka, mieszając od czasu do czasu.

Podobne przepisy

Bitki schabowe w sosie pieczeniowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Filet z cebulką do makaronu

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Kiełbaski z dodatkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-11-10

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Ziemniaki smażone

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: malinka

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-06

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Indyk w galarecie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne