Przepis na Indyk po francusku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2259
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została opublikowana w dniu: 22.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2215 osób!
Smacznego!

Składniki

  • ryż długoziarnisty 2 torebki
  • filet z indyka 1/2 kg
  • zielony groszek konserwowy 1 puszka
  • śmietana 30 dag
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Indyk po francusku?

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy, odcedzić. Indyka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Wlać śmietanę, mieszając zagotować. Dodać odsączony zielony groszek, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym ryżem z kurkumą.

Podobne przepisy

Zrazy z karkówki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-10-07

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Mięsne

Zrazik w sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-10

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Kurczak z ryżem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2011-06-28

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Kurczak po chłopsku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2011-06-28

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2012-04-16

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Parówki nadziane serem i cebulą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2011-12-28

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne