Przepis na Indycze steki

Dodano przez:
Ile porcji:
7
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1336
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 07.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2314 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

  • filety z piersi indyka 1 kg
  • sok pomarańczowy 2 szkl
  • dżem morelowy 4-5 łyżeczek
  • pomarańcza 1 szt
  • przyprawa ziarenka smaku 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Indycze steki?

Sok pomarańczowy miksujemy z dżemem morelowym, ziarenkami smaku, szczyptą soli oraz pieprzu. Mięso z indyka kroimy w plastry, wkładamy do marynaty z soku pomarańczowego i odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, smażymy na rumiano z obu stron. Pomarańczę obieramy, kroimy w cząstki. Następnie marynatę zlewamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kawałki pomarańczy, gotujemy 5-10 minut na małym ogniu. Gotowe steki indycze polewamy sosem pomarańczowym. Podajemy z ryżem.

Podobne przepisy

Mumie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Pietruszkowe mielone

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Chrupiące skrzydełka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Drobiowe roladki z pieczarkowym farszem

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Wieprzowina z patelni

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Roladki drobiowe z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne