Przepis na Holenderski sos do ryb

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2212
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

Jak zrobić Holenderski sos do ryb?

Żółtka należy wbić do miseczki i roztrzepać je z zimną wodą, masło należy pokroić na drobniuteńkie kawałki, dodać do żółtek i bardzo ostrożnie podgrzać, najlepiej nad parą, aby żółtka się nie ścięły. Cały czas należy wszystko roztrzepywać. Gdy sos zacznie robić się gęsty należy dodać doń przyprawy i sok z cytryny, następnie zdjąć z pary. Ilość przypraw można zmienić wedle własnego uznania.

Podobne przepisy

Sos zabielany śmietaną

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-16

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Sosy

Mój sos ziołowy do gotowanych mięs

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Koperkowy sos

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Sosy

Zupa orientalna z kurczakiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: nena17

Kategoria: Sosy

Sos do Spaghetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: Quick

Kategoria: Sosy

Kremowy sos pieczarkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-01

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Sosy