Gulasz to pyszne danie mięsne. Oczywiście istnieją tez wersje wegetariańskie, ale ten przepis jest tradycyjny. Gulasz najlepiej smakuje w zimne, dżdżyste dni, w okresie jesienno-zimowym. Długo przygotowywane mięso aż rozpływa się w ustach, wspaniale rozgrzewa i syci. Polecam!
Grzyby namoczyć na noc, a następnie ugotować w tej samej wodzie. Mięso pokroić na niewielkie kawałki, włożyć do rondla i zalać sokiem z kapusty, rozcieńczonym dwiema szklankami wody. Rondel przykryć i dusić mięso tak długo, aż będzie miękkie. Ugotowane i starannie wypłukane grzyby pokroić w paski i ułożyć na mięsie. Mąkę rozmieszać z małą ilością wody, cebulę drobniutko posiekać, dodać do rondla, wszystko oprószyć zmielonym pieprzem, ewentualnie dosolić. Jeszcze raz zagotować.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne