Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę. Wydrążyć awokado w taki sposób, aby nie uszkodzić jego skórki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać z łusek, pokroić z drobną kostkę. Chili oraz kolendrę drobno posiekać. Miąższ z awokado utrzeć na gładką masę, dodać pomidora, cebulę, chili, kolendrę. Polać sokiem z wyciśniętej cytryny. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wymieszać. Łupiny awokado napełnić powstałą masą, przykryć folią aluminiową i schładzać w lodówce przez ok. 2 godziny.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski