Cebulę należy obrać, następnie pokroić w drobną w kostkę. Wcześniej oczyszczone grzyby należy pokroić w plasterki. W garnku trzeba rozgrzać olej, zeszklić cebulę, później dodać grzyby, wszystko razem chwilę poddusić, podlać przygotowanym bulionem warzywnym i dusić bez przykrycia, aż sok odparuje. Śmietanę należy wymieszać z jajkiem, dodać do przestudzonych grzybów i dokładnie wymieszać, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Chleb tostowy posmarować masłem, ładnie ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego do zapiekania, wyłożyć nań grzyby, a całość pokryć plasterkami sera żółtego. Wszystko razem zapiekać w gorącym piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Makarony
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski