Przepis na Groszek zielony po kapitańsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
895
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Groszek zielony po kapitańsku?

Groszek przebrać, opłukać, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i masła, gotować ok. 15 min. pod przykryciem. Paprykę zemleć, wymieszać z żółtkami i posiekanym koperkiem, doprawić. Naczynie wysmarować tłuszczem, nałożyć groszku, polać przygotowanym sosem, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.

Podobne przepisy

Parowane całe ziemniaczki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Kulki ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Chłodnik litewski – łatwy i szybki przpis

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie

Jaja w sosie koperkowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Jarskie

Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-25

Dodany przez: testera

Kategoria: Jarskie

Płatki kukurydziane w czekoladzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie