Z kapusty wycinamy głębia i gotujemy w całości w garczku aż liście będą miękkie. Z każdego liścia odkrajamy grubą część głąbiastą ostrożnie, żeby nie przedziurawić liści. Pieczarki, myjemy, kroimy i dusimy z cebulką.
Kaszę jęczmienną i kukurydziana gotujemy. Kaszę łączymy z podduszonymi pieczarkami, nie wylewamy z nich wody. Wszystko mieszamy, dodajemy pieprz, sól, przyprawę staropolską, 2 łyżki przecieru pomidorowego, magii, kasze mannę.
Na liście kapusty nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy. Zawijamy kolejne gołąbki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalanym wodą do połowy. Pieczemy około 20 minut.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie