Przepis na Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
125 min.
Czas przygotowania:
60 m
Czas gotowania:
30 m
Czas pieczenia:
20 m
Czas smażenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
978
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • kapusta biała 1 szt - duża
  • przecier pomidorowy 1 szt
  • pomidory całe w puszce 1 szt
  • kasza kukurydziana 10 łyżek
  • kasza jęczmienna 10 łyżek
  • pieczarki 0.5 kg
  • cebula 1 szt
  • pieprz
  • sól
  • magii 2 łyżki
  • przyrawa staropolska 1 łyżeczka
  • kasza manna 2 łyżki

Jak zrobić Gołąbki z kaszą kukurydziana i jęczmienną?

Z kapusty wycinamy głębia i gotujemy w całości w garczku aż liście będą miękkie. Z każdego liścia odkrajamy grubą część głąbiastą ostrożnie, żeby nie przedziurawić liści. Pieczarki, myjemy, kroimy i dusimy z cebulką.

Kaszę jęczmienną i kukurydziana gotujemy. Kaszę łączymy z podduszonymi pieczarkami, nie wylewamy z nich wody. Wszystko mieszamy, dodajemy pieprz, sól, przyprawę staropolską, 2 łyżki przecieru pomidorowego, magii, kasze mannę.

Na liście kapusty nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy. Zawijamy kolejne gołąbki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalanym wodą do połowy. Pieczemy około 20 minut.

Podobne przepisy

Kiełbaska z grilla

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Knedle ze śliwkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Jarskie

Marchew po tyrolsku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-08

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Grzanki na słodko

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Parowane całe ziemniaczki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-03

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Racuchy z żurawiną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie