Przepis na Gołąbki z kapustą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1203
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przekąski

pyszne

Zdjęcia

gołąbki

  • kasza 30 dag
  • mięso wieprzowe bez kości 1 kg
  • kapusta 1 główka
  • cebula 1 sztuka
  • sól wg uznania
  • pieprz wg uznania
  • kucharek wg uznania
  • przyprawa do gołąbków wg uznania
  • margaryna 1 łyżka

sos

Akcesoria

  • garnek
  • talerz

Jak zrobić Gołąbki z kapustą?

Kaszę i mięso ugotować. Mięso zmielić. Ugotować osobno główkę kapusty. Później oddzielać liście od siebie. Połączyć mięso z kaszą. Da margarynie usmażyć cebulkę. Dać do tego mięsa i kaszy. Przyprawić solą i pieprzem. Zwijać w liściach kapusty.

Sos:
ugotować na 1 kostce wywar. Dać do tego koncentrat. Pogotować przez chwilę. Na końcu zalać mąką wymieszaną w śmietanie. Zagotować i przyprawić do smaku. Gołąbki podsmażyć delikatnie na tłuszczu przełożyć do miski i zalać sosem.

Podobne przepisy

Kopytka z patelni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przekąski

Przekąska dla zakochanych

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-25

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Przekąski

Pampuchy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Przekąski

Rolada marchewkowa

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Przekąski

Galareta wieprzowa.

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-30

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Przekąski

Fasola w sosie z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Przekąski