Przepis na Gąski

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
971
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 22.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2764 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Gąski?

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zemleć. Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać nożem, połączyć z przetartymi przez sito gotowanymi żółtkami oraz migdałami i cukrem (50 g); zagnieść ciasto i pozostawić na 30 min. W chłodnym miejscu. Następnie ciasto podzielić na kawałki o wadze ok. 20 g, uformować malutkie rogaliki, ułożyć w odstępach na blasze i upiec. Gdy lekko zżółkną, zdejmować gorące, ułożyć na półmisku i posypać pozostałym cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Podobne przepisy

Ciasto z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Kakaowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Ciasta

Fantazyjny torcik z wiśnią

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 160 min.

Data dodania: 2011-12-27

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Ciasto z manną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Kolorowy serniczek

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-29

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Tort kubuś

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta