Przepis na Galareta ze schabu

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1671
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2568 odwiedzających!
Smacznego!

Składniki

  • schab 1 kg
  • sól
  • pieprz
  • wino wytrawne 1 szklanka
  • bulion 500 ml
  • żelatyna instant 2 opakowania małe
  • marchewka 5 sztuk

Jak zrobić Galareta ze schabu?

Mięso należy umyć, osuszyć i oprószyć solą oraz pieprzem. Do rondla wlać bulion, dodać mięso i gotować do miękkości. Mięso wyjąć, do bulionu wlać rozpuszczoną żelatynę , dodać wino, wymieszać i wystudzić. Marchewki umyć, obrać i ugotować, następnie odcedzić i pokroić w plastry. Ułożyć je w podłużnej formie, zalać 1/4 galaretki, włożyć pokrojone w słupki mięso i zalać resztą galarety, gdy zastygnie wyjąć z blaszki.

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie warzywnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2012-09-29

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Mięsne

Gulasz z sokiem z kwaszonej kapusty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2013-09-19

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Mięsne

Kurczakowe lasagne

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-06-29

Dodany przez: samanta

Kategoria: Mięsne

Sos schabowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Mięso mielone z cukinią i papryką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gulasz z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2011-12-20

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne