Przepis na Galareta ze schabu

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1687
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • schab 1 kg
  • sól
  • pieprz
  • wino wytrawne 1 szklanka
  • bulion 500 ml
  • żelatyna instant 2 opakowania małe
  • marchewka 5 sztuk

Jak zrobić Galareta ze schabu?

Mięso należy umyć, osuszyć i oprószyć solą oraz pieprzem. Do rondla wlać bulion, dodać mięso i gotować do miękkości. Mięso wyjąć, do bulionu wlać rozpuszczoną żelatynę , dodać wino, wymieszać i wystudzić. Marchewki umyć, obrać i ugotować, następnie odcedzić i pokroić w plastry. Ułożyć je w podłużnej formie, zalać 1/4 galaretki, włożyć pokrojone w słupki mięso i zalać resztą galarety, gdy zastygnie wyjąć z blaszki.

Podobne przepisy

Gołąbki w sosie pomidorowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Skrzydełka z serem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Ala’ burgery z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Zraziki wieprzowe w sosie wegierskim

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Kaszanka zapiekana z jabłkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Roladki nadziewane serem żółtym i zapiekane

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne