Przepis na Galareta ze schabu

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1736
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • schab 1 kg
  • sól
  • pieprz
  • wino wytrawne 1 szklanka
  • bulion 500 ml
  • żelatyna instant 2 opakowania małe
  • marchewka 5 sztuk

Jak zrobić Galareta ze schabu?

Mięso należy umyć, osuszyć i oprószyć solą oraz pieprzem. Do rondla wlać bulion, dodać mięso i gotować do miękkości. Mięso wyjąć, do bulionu wlać rozpuszczoną żelatynę , dodać wino, wymieszać i wystudzić. Marchewki umyć, obrać i ugotować, następnie odcedzić i pokroić w plastry. Ułożyć je w podłużnej formie, zalać 1/4 galaretki, włożyć pokrojone w słupki mięso i zalać resztą galarety, gdy zastygnie wyjąć z blaszki.

Podobne przepisy

Roladki wieprzowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Mięsne

Potrawka z drobiu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-07

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Mięsne

Schabowe z otrębami pszennymi

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Inspiracja na szybki obiad

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Mięsne

Kotlety z cielęcinki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-04

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Kotlety zawijane z karkówki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne