Przepis na Fillety z dorsza w sosie migdałowym

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
787
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Przepis została opublikowana w dniu: 18.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2920 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • filet z dorsza 600 g
  • mleko 0,5 l
  • śmietanka kremowa 2 łyżki
  • słodka migdały 100 g
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Fillety z dorsza w sosie migdałowym?

Filety nasolić i posypać pieprzem. Gotować filety ok. 20 min. Na bardzo małym ogniu w mleku zmieszanym z połową obranych i zmielonych migdałów. Ułożyć rybę na wygrzanym półmisku, polać mlekiem migdałowym zagęszczonym śmietaną i posypać pozostałymi migdałami.

Podobne przepisy

Knedle szpinakowe z sosem pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Jarskie

Jajka sadzone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 6 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Jarskie

Zalewa do galarety

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Kotlety ziemniaczano jajeczne

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Kapusta grzybowa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Cukinia lub kabaczki panierowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-07

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie