Przepis na Filety z kurczaka w panierce

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4505
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • filety z kurczaka 1 kg
  • marynata czosnkowa gotowa 1 op
  • płatki kukurydziane
  • sezam kilka łyżek
  • bułka tarta
  • maślanka 500 ml
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Filety z kurczaka w panierce?

Filety z kurczaka myjemy, dokładnie osączamy, dzielimy na kawałki. Następnie każdy kawałek solimy oraz pieprzymy, układamy w misce i posypujemy gotową marynatą czosnkową. Tak ułożone w misce kawałki kurczaka zalewamy maślanką i na całą noc wstawiamy do lodówki.
Następnie płatki kukurydziane rozgniatamy, łączymy z sezamem oraz bułką tartą. W tak przygotowanej panierce obtaczamy kawałki kurczaka i układamy je na natłuszczonej blasze. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około godziny, możemy co jakiś czas kawałki kurczaka przewrócić. Podajemy z frytkami.

Podobne przepisy

Ćwiartki kurczaka na obiad

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-11

Dodany przez: Car

Kategoria: Mięsne

Devolay z brokułami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-12-18

Dodany przez: viencela

Kategoria: Mięsne

Boczek rolowany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Łopatka w sosie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-07

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Mięsne

Żeberka cielęce pieczone w winie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Mięsne

Meksykańskie pierogi

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne