Przepis na Fasolowy barszcz czerwony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
983
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została opublikowana w dniu: 29.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2924 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasolowy barszcz czerwony?

Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Gotujemy w wodzie, w której się moczyła do miękkości. Przecedzamy i odstawiamy. Buraki kroimy w słupki, zalewamy wrzątkiem , dodajemy całą cebulę, liście laurowe oraz pieprz. Gotujemy 30 minut, następnie dodajemy przekrojone na pół jabłko i czosnek. Gotujemy 15 minut. Zestawiamy garnek z ognia i po 20 minutach przecedzamy barszcz. Podajemy z fasolą.

Podobne przepisy

Zupa z kaszą manną

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Rosól z warzywami i mięsem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Żurek świąteczny z kiełbaską

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Poznańska zupa kartoflana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa krem z marchewki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2011-05-16

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy