Przepis na Fasolowy barszcz czerwony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
994
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Fasolowy barszcz czerwony?

Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i pozostawiamy na noc. Gotujemy w wodzie, w której się moczyła do miękkości. Przecedzamy i odstawiamy. Buraki kroimy w słupki, zalewamy wrzątkiem , dodajemy całą cebulę, liście laurowe oraz pieprz. Gotujemy 30 minut, następnie dodajemy przekrojone na pół jabłko i czosnek. Gotujemy 15 minut. Zestawiamy garnek z ognia i po 20 minutach przecedzamy barszcz. Podajemy z fasolą.

Podobne przepisy

Warzywna zupka z grzybami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Dietetyczna marchwianka z makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z oliwą

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: Car

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa na zimno

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: beka

Kategoria: Zupy

Zupka jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zupy