Przepis na Fasolka szparagowa po malgasku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1963
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • fasola szparagowa 800 g
  • sok pomidorowy 1,5 szkl
  • masło 120 g
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżka
  • sól

Jak zrobić Fasolka szparagowa po malgasku?

Fasolkę oczyścić, wypłukać, każdy strąk przekrajać na 2 części, włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą i gotować do miękkości. Odcedzoną fasolkę włożyć do rondla z rozgrzanym masłem, podlać sokiem i dusić do miękkości. Podawać na głębokim półmisku polaną sosem i posypaną natki pietruszki.

Podobne przepisy

Jajka sadzone na szynce

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Knedle z bananami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 67 min.

Data dodania: 2022-12-09

Dodany przez: malina

Kategoria: Jarskie

Kapusta z grzybani

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Ziemniaczki z rzodkiewką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-10-26

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Małe pizze

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: dodzia

Kategoria: Jarskie

Ćwikła

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie