Przepis na Fasolka szparagowa po malgasku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1926
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Zdjęcia

Składniki

  • fasola szparagowa 800 g
  • sok pomidorowy 1,5 szkl
  • masło 120 g
  • posiekana natka pietruszki 1 łyżka
  • sól

Jak zrobić Fasolka szparagowa po malgasku?

Fasolkę oczyścić, wypłukać, każdy strąk przekrajać na 2 części, włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą i gotować do miękkości. Odcedzoną fasolkę włożyć do rondla z rozgrzanym masłem, podlać sokiem i dusić do miękkości. Podawać na głębokim półmisku polaną sosem i posypaną natki pietruszki.

Podobne przepisy

Ziemniaczki z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Wegetariańska ogórkowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Jarskie

Kawa rozpuszczalna dla alergików

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Bliny drożdżowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Pasta z sera topionego i masła roślinnego

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Racuchy drożdżowe

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-24

Dodany przez: Pola

Kategoria: Jarskie