Fasolę namaczamy w ciepłej wodzie wieczorem poprzedniego dnia. Po 12 godz. gotujemy ją w tej samej wodzie, w której się namaczała. Dodajemy kminek i liść laurowy. Wędzony boczek kroimy w kostkę, wytapiamy na patelni, dodajemy obraną i grubo pokrojoną cebulę. Podsmażamy chwilkę i oprószamy szczyptą cukru. Gdy cukier lekko ściemnieje wszystko mieszamy i przekładamy do rondla z fasolką. Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na tej samej patelni a następnie dodajemy do fasoli. Wszystko razem gotujemy do czasu aż fasola będzie miękka, wtedy dodajemy przecier pomidorowy, słodką i ostrą paprykę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne