Przepis na Dynia po mazursku

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
889
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Dynia po mazursku?

Ziemniaki i dynię umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki włożyć do wrzącej wody, dodać sól i gotować. Gdy ziemniaki będą na dogotowaniu dodać dynię, ugotować, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać i zasmażyć na oleju. Jarzyny utłuc lub zgnieść „praską” i polać tłuszczem z zasmażoną cebulką.

Podobne przepisy

Płatki kukurydziane w czekoladzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kawa rozpuszczalna dla alergików

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Zasmażany farsz

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-09

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Chlebek czosnkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Racuchy z gruszką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Krokiety z kapustą i grzybami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie