Przepis na Dynia po amatorsku 1

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
886
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Dynia po amatorsku 1?

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki. Miąższ pokrajać w kostkę, zalać niedużą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, gotować 5 min. pod przykryciem. następnie odcedzić, połączyć z masłem, koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki; dusić do miękkości ciągle mieszając.

Podobne przepisy

Kebab Dorotki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Łazanki z kapustą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-30

Dodany przez: eva45

Kategoria: Jarskie

Ciasto podstawowe na pierogi gotowane – 2

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-12

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Jarskie

Mozarella w pomidorach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-06

Dodany przez: weramera

Kategoria: Jarskie

Pizza z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Jarskie

Kapusta kwaszona z grzybami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie