Przepis na Duszone żeberka z cebulką

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
90 min.
Czas przygotowania:
90 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
4239
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • żeberka 60 dag
  • tłuszcz do smażenia 2 łyżki
  • marchewka 2-3 sztuki
  • cebula 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • mąka 2 łyżki
  • posiekana zielenina 2 łyżki

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • garnek
  • łyżka
  • łopatka dp smażenia

Jak zrobić Duszone żeberka z cebulką?

Żeberka oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz (może to być smalec lub olej) i smażyć na nim żeberka z obu stron. W międzyczasie zagotować wodę, wrzucić do niej pokrojone w kostkę marchewki. Następnie obsmażone żeberka. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulkę i dodać ją do żeberek. Żeberka poddusić, pod koniec podduszania dodać zasmażkę przygotowaną z mąki z tłuszczu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną drobno zieleninę.

Podobne przepisy

Bekon smażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Piersi z kurczaka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Schab zawijany w boczku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Drobiowe roladki z porami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: monciasz

Kategoria: Mięsne

Karczek zapiekany z papryką zielona

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Gulasz wołowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne