Przepis na Domowa karpatka

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1237
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

na krem

  • krem karpatka błyskawiczna 1 sztuka
  • mleko 2 szklanki
  • masło 1 szt

Jak zrobić Domowa karpatka?

Zagotować wodę z margaryną. Jak się rozpuści margaryna dodać mąkę. Mieszać aby nie było grudek. Następnie ostudzić i zmiksować dodając po jednym jajku. Podzielić na 2 części i wyłożyć na blaszki wyłożone papierem. Piec 20 minut w 210 stopniach. W tym czasie zrobić krem. Na mleku ugotować krem (wg przepisu na opakowaniu), wystudzić i zmiksować z masłem. Wystudzone ciasto przełożyć kremem i wstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Podobne przepisy

Drożdzowe serce

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

BABA KAWOWA

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-04-02

Dodany przez: rfima

Kategoria: Ciasta

Ciasto drożdżowe z nektarynką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Pyszny placek z jabłkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-13

Dodany przez: gosiaczek-pl

Kategoria: Ciasta

Ciasto z manną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Kruche babeczki z bitą śmietaną

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Ciasta