Przepis na Domowa karpatka

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
50 min.
Czas przygotowania:
50 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1266
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

na krem

  • krem karpatka błyskawiczna 1 sztuka
  • mleko 2 szklanki
  • masło 1 szt

Jak zrobić Domowa karpatka?

Zagotować wodę z margaryną. Jak się rozpuści margaryna dodać mąkę. Mieszać aby nie było grudek. Następnie ostudzić i zmiksować dodając po jednym jajku. Podzielić na 2 części i wyłożyć na blaszki wyłożone papierem. Piec 20 minut w 210 stopniach. W tym czasie zrobić krem. Na mleku ugotować krem (wg przepisu na opakowaniu), wystudzić i zmiksować z masłem. Wystudzone ciasto przełożyć kremem i wstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Podobne przepisy

Tort budyniowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Biszkoptowe śliwki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Chałka z opiekacza do chleba

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ciasta

Szybki placek z ananasem

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Ciasto śliwkowo-jabłkowe

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Ciasta

Ciasto ze śnieżką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-10

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Ciasta