Przepis na Dołki śmietankowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
863
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Receptura została dodana w dniu: 22.07.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2256 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Dołki śmietankowe?

Jajka umyć, wybić ze skorupek oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i startą skórką cytrynową, połączyć ze śmietaną i przesianą mają oraz pianą ubitą z białek. Następnie wlewać do gorących dołkownic wysmarowanych tłuszczem i usmażyć, po czym wyjąć, posypać cukrem pudrem z wanilią, a osobno podać kwaśną śmietanę.

Podobne przepisy

Kotleciki sojowe

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Jarskie

Kiełbaska smażona z cebulką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Ser z rzodkiewką i ogórkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Kebab Dorotki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Rzodkiewka duszona

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: eva45

Kategoria: Jarskie

Śledzie w oliwie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie