Czosnek obrać i rozgnieść w prasce. Piersi z indyka umyć i pokroić na kwadraty, wymieszać je z czosnkiem, solą, chili i przyprawą do drobiu, przykryć i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny, aby mięso naszło przyprawami.
Potem podsmażyć na oliwie mięsko z przyprawami, delikatnie podsmażyć, dodać łyżeczkę miodu i pozostawić na małym ogniu. Brokuła umyć i podzielić na różyczki.
Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo i odcedzić. Brokuła dodać do mięsa, wymieszać. Jeśli będzie mało ostre dodać więcej chili.
Kategoria: Mięsne
Ile porcji: 10
Czas przyrządzenia: 1440 min.
Data dodania: 2022-09-29
Dodany przez: PatrycjaDyderska
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne