Przepis na Czerwona zupka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
900
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Prawie jak barszczyk ukraiński:)

Receptura została opublikowana w dniu: 01.01.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2293 odwiedzających!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • ziemniaki 8 sztuk
  • buraczki (średnie) 3 sztuki
  • marchewki 2 sztuki
  • majeranek wg uznania
  • kostka rosołowa 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Czerwona zupka?

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Zalać wywarem mięsnym. Zagotować. Buraczki obrać, umyć i zetrzeć na tartce. Tak samo marchewkę. Buraczki i marchew dodać do gotującej się zupy. Dodać kostkę rosołową. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majeranek. Zaciągnąć śmietaną.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Flaki wołowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Grochówka z mlekiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa z oliwą

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-08-26

Dodany przez: Car

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa II

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-06

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Zupy

Majonez domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-02-26

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zupy