Przepis na Cygańska zakąska

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
8465
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Owoce morza, Zimny bufet

Składniki

  • matiasy 1 opakowanie

sos

  • oliwa lub olej 1/3 szklanki
  • cebula 2 szt.
  • ogórki warszawskie 2 szt.
  • korniszony posiekane 1 łyżka
  • ketchup pikantny 2 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  • zielenina 1 szczypta
  • pomidor 2 szt. do dekoracji

Jak zrobić Cygańska zakąska?

Najpierw przygotowujemy sos: cebule pokroić na piórka i sparzyć na sicie wrzątkiem, hartować zimną wodą i odsączyć. Oliwę połączyć z ketchupem, dodać przyprawy, cebule, posiekane ogórki warszawskie i korniszony. Wszystko dokładnie wymieszać. Odsączyć z zalewy filety i podzielić na porcje. Potem ułożyć je na półmisku i zalać sosem. Półmisek zawinąć szczelnie w folię i wstawić na dwie godziny do lodówki. Przed podaniem przybrać zieleniną i cząstkami pomidorów.

Podobne przepisy

Banany z jagodami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Domowy smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka śniadaniowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Pasta rybna z twarożku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Jajka faszerowane z szynką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Smażona miruna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Owoce morza