Przepis na Cielęcina z fasolką szparagową

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
816
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • cielęcina bez kości 500 g
  • zielona fasolka szparagowa 1 puszka
  • olej sojowy 3 łyżki
  • cebulka dymka 1 pęczek
  • jogurt 1/2 szkl
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • słodka papryka 1 łyżeczka

Jak zrobić Cielęcina z fasolką szparagową?

Mięso pokrajać w taki sposób, jak na paprykarz. Drobno pokrajaną cebulkę przesmażyć na oleju, dodać posolone mięso i roztarty czosnek; obsmażyć mieszając. Dusić pod przykryciem do miękkości, podlawszy trochę wody; przyprawić papryką. Dodać odcedzoną fasolkę szparagową, podlać pozostałą ilością wody (razem 0, 5 l), wymieszać i chwilę gotować. Po zdjęciu z ognia wlać jogurt. Podawać z pszennym chlebem.

Podobne przepisy

Kiełbasa z piekarnika

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Schab duszony w kapuście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Schabowe z żółtym serem i ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Piersi z ananasem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Mięsne

Kebab na frytkach

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Polędwica wołowa w cieście

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-28

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne