Przepis na Cielęcina z fasolką szparagową

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
783
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Receptura została dodana w dniu: 17.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2588 osób!
Smacznego!

Składniki

  • cielęcina bez kości 500 g
  • zielona fasolka szparagowa 1 puszka
  • olej sojowy 3 łyżki
  • cebulka dymka 1 pęczek
  • jogurt 1/2 szkl
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • słodka papryka 1 łyżeczka

Jak zrobić Cielęcina z fasolką szparagową?

Mięso pokrajać w taki sposób, jak na paprykarz. Drobno pokrajaną cebulkę przesmażyć na oleju, dodać posolone mięso i roztarty czosnek; obsmażyć mieszając. Dusić pod przykryciem do miękkości, podlawszy trochę wody; przyprawić papryką. Dodać odcedzoną fasolkę szparagową, podlać pozostałą ilością wody (razem 0, 5 l), wymieszać i chwilę gotować. Po zdjęciu z ognia wlać jogurt. Podawać z pszennym chlebem.

Podobne przepisy

Flaczki po bułgarsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Mięsne

Kotlety na ostro z serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-08-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Mielone z pieczarkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Świeżynka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-01

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Schab duszony w kapuście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Mielone z grzybami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-10

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Grzyby