Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, mak i wiórki kokosowe. Delikatnie ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 min. W piekarniku w temp. Ok. 190 stopni c. Przygotowujemy masę:budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, chłodzimy a następnie ucieramy na gładką masę z masłem i żółtkami. Na wystudzone ciasto przekładamy masę, na masie układamy wiśnie delikatnie je wciskając. Biszkopciki zanurzamy w rumie i układamy na wiśniach. Polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy nią biszkopty. Ciasto przez godzinkę chłodzimy w lodówce.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta