Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, miksujemy. Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy z proszkiem dopieczenia. Po jednej łyżce dodajemy mąkę do ubitych jajek z żółtkami. Przelewamy ciasto do blaszki i pieczemy 30 minut w 200 stopniach.
Odlewamy 1/3 szklanki soku w szklankę, mieszamy w tym budynie, resztę soku zagotowujemy w garnuszku, dodajemy budynie, cały czas mieszając tak aby nie powstały gródki. Gorącą masę budyniową wylewamy na upieczony biszkopt. Czekamy aż przestygnie masa i wykładamy na nią biszkopty czekoladą do góry.
Dwie galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody, wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 1/3 szklani wody, mieszamy. Śmietanę mocno schłodzoną ubijamy, dodajemy rozpuszczona galaretkę w 1/3 szklanki wody, wylewamy masę śmietanową na biszkopty, zalewamy tężejącą galaretką. Smacznego.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta