Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać 3 żółtka, mąkę, orzechy, wiórka, rodzynki i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części i upiec z niego 2 biszkopty (ewentualnie możemy upiec jeden i przekroić). Piec 25 min w temp ok 180 st. C.
Do garnka wrzucić żółtka, budynie i wodę. Wszystko dokładnie zmiksować. Sok brzoskwiniowy wlać do garnka i gotować. Na gotujący się sok wlać utarte składniki i chwilę gotować, aż zacznie gęstnieć. Odstawić do wystudzenia. Wystudzoną masę utrzeć z margaryną.
Na pierwszego biszkopta wyłożyć 1/3 masy, a na nią ułożyć nasączone w kawie delicje. Na delicje rozsmarowujemy następną 1/3 masy a na nią układamy drugi biszkopt. Na biszkopta wykładamy pozostałą masę.
Następnie kroimy brzoskwinie z puszki, układamy je na wierzch ciasta. Przygotowujemy galaretkę wg. przepisu na opakowaniu – możemy dać nieco mniej wody, i tężejącą galaretką zalewamy brzoskwinie.
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery