Przepis na Ciasto jabłecznikowe

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1462
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto jabłecznikowe?

Margarynę, jajka, cukier, proszek do pieczenia łączymy ze sobą i wyrabiamy kruche ciasto. 1/3 ciasta zostawiamy na kruszonkę, resztę wałkujemy i wykładamy do blaszki. Jabłka obieramy, kroimy i dodajemy na ciasto, posypujemy kruszonką, pieczemy 45 minut w 220 stopniach.

Podobne przepisy

Ciasto śliwkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Placek piankowy z winogronem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Piernik z dżemem

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-31

Dodany przez: aadasik

Kategoria: Ciasta

Esencja waniliowa

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Ciasta

Biszkopt z masą waniliową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Ciasta

Masa jogurtowo serowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta