Przepis na Ciasto jabłecznikowe

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1429
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została dodana w dniu: 04.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2936 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto jabłecznikowe?

Margarynę, jajka, cukier, proszek do pieczenia łączymy ze sobą i wyrabiamy kruche ciasto. 1/3 ciasta zostawiamy na kruszonkę, resztę wałkujemy i wykładamy do blaszki. Jabłka obieramy, kroimy i dodajemy na ciasto, posypujemy kruszonką, pieczemy 45 minut w 220 stopniach.

Podobne przepisy

Rodzynkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-03

Dodany przez: monika4

Kategoria: Ciasta

Drożdżówka z kokosową posypką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Słodki „Salceson”

Ile porcji: 24

Data dodania: 2022-07-02

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Masa mleczno-kakaowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-28

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Ciasta

Buziaczki ze śliwkami

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2011-05-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Jabłecznik z bitą śmietaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta