Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia i sól. Masło utrzeć z połową cukru, żółtkami i skórką pomarańczową na jednolity krem. Dodawać kolejno mąkę, kaszę mannę, sok pomarańczowy i wiórki kokosowe. Z białek ubić sztywną pianę, w połowie ubijania stopniowo dodawać resztę cukru. Delikatnie połączyć z masą. Ciasto przełożyć do wysmarowanie tłuszczem blachy. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Zostawić w formie do ostygnięcia. Cukier gotować z wodą przez 5 minut. Dodać koniak. Wystudzone ciasto polać ciepłą polewą. Wyjąć z formy, pokroić na kwadraty. Podawać , gdy polewa zastygnie.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta