Przepis na Ciastka „francuzki”

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1093
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Jak zrobić Ciastka „francuzki”?

Wszystkie składniki siekać nożem na stolnicy
tak długo, aż powstanie ciasto – nie
wolno zagniatać ciasta ręką! wyrobione ciasto
ścisnąć, pozostawić w chłodnym miejscu
na 1 godz. Potem rozwałkować, wykrawać
dowolne ciastka, smarować białkiem
i posypać cukrem. Piec w dość gorącym piekarniku.

Podobne przepisy

Sękacz z tortownicy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-12

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Ciasta

Placek z orzechami i masą karmelową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Baba cytrynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto z masą mandarynkową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Skubaniec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Placuszkowa wieżyczka owocowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta