Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder. Na wierzch zestrugujemy zamrożoną margarynę. Wszystko siekamy siekaczką lub długim nożem tak by nie było wyczuwalnych grudek tłuszczu. Śmietanę mieszamy z solą i dodajemy razem z jajkami do mąki i masła. Ponownie wszystko dokładnie siekamy. Szybko zagniatamy ciasto i chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka o dowolnym kształcie. Układamy na oprószonej mąką blaszce. Na środku każdego ciasteczka robimy mały dołek np. Korkiem od wina i nakładamy porcję marmolady. Pieczemy w temp. 200 stopni do zrumienienia – ok. 15 min. Ostygnięte ciasteczka możemy delikatnie ozdobić lukrem.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery