Biszkopt: oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 10-15 minut. Po upieczeniu ostudzić i powykrajać krążki.
Galaretkę rozrobić i odczekać aż zacznie lekko tężeć. Szklanki obłożyć folią. Krążek biszkoptu włożyć do środka jako spód. Zalać do połowy galaretkę i włożyć drugi krążek biszkoptu na wierzch. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Po zastygnięciu odwrócić szklankę i wyjąc biszkopt z galaretką. Na wierzch położyć delicje.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta