Przepis na Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
9125
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Receptura została opublikowana w dniu: 16.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2979 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

biszkopt

bita śmietana

  • kremówka 0,5 l
  • cukier puder 3 łyżki
  • śmietan - fix 3 szt

dodatkowo

  • galaretka brzoskwiniowa 2 szt
  • brzoskwinie w puszce 1 szt

Akcesoria

  • blacha do pieczenia
  • papier do pieczenia

Jak zrobić Ciacho z bitą śmietaną i brzoskwiniami?

Biszkopt:
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Bita śmietana:
zimną kremówkę przelać do wysokiego garnka i ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilkę ubić.Wyłożyć na zimny biszkopt,poukładać pokrojone brzoskwinie z puszki .Zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową.

Podobne przepisy

Tort pyszny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-07

Dodany przez: netha

Kategoria: Ciasta

Ciasto pijak

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Ciasta

Proste bezy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Tort pischinger

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-06-25

Dodany przez: kermit

Kategoria: Ciasta

Placek z śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-06-30

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ciasta

Ciasto z kremem śmietankowym

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2011-07-05

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta