Przepis na Chleb razowy

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
120 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2004
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Pieczywa

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Chleb razowy?

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem. Kiedy zaczną rosnąć, mieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto (w metodzie maszynowej, wrzucamy wszystkie składniki do maszyny, włączamy pierwszy program 3 godzinnego pieczenia i po tym czasie wyjmujemy gotowy chlebek).

Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.

Kiedy podwoi swoją objętość, wyrabiamy je ok 1-2 minuty i przekładamy do formy do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na ok 25 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 40 min w 180st

Podobne przepisy

Cebulowe przysmaki

Ile porcji: 9

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Bułeczki z lodówki

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Pieczywa

Chleb razowy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-11-06

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Pieczywa

Bułki z dodatkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Pieczywa

Chleb z ziarnami na zakwasie

Ile porcji: 6

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Pieczywa

Chleb drożdżowy z kminkiem

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Pieczywa