Przepis na Chipsy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2363
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Chipsy?

Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w cienkie talarki. Na patelnie wlewamy dość sporo oleju, następnie go dobrze rozgrzewamy. Kolejno wkładamy plasterki ziemniaków i rumienimy na złoty kolor. Następnie po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Następni solimy i jemy:-) Fajna przekąska zamiast frytek.

Podobne przepisy

Malinki z arbuzem i jagódkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Guacamole

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: artur

Kategoria: Zimny bufet

Kanapki dla niejadka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-19

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Zasmażka do kalafiora lub brokuła

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka śniadaniowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Jajka faszerowane ulubioną sałatką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet