Przepis na Chipsy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2324
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Chipsy?

Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w cienkie talarki. Na patelnie wlewamy dość sporo oleju, następnie go dobrze rozgrzewamy. Kolejno wkładamy plasterki ziemniaków i rumienimy na złoty kolor. Następnie po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Następni solimy i jemy:-) Fajna przekąska zamiast frytek.

Podobne przepisy

Ziemniaki po a’la staropolsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie z musztadą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Pomidorki z mozarellą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Jajka sadzone ze szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: grazynka

Kategoria: Zimny bufet

Krakersy z sosem delikatnym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Sniadanie z „głodną” parówką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet