Przepis na Chipsy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2317
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Chipsy?

Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w cienkie talarki. Na patelnie wlewamy dość sporo oleju, następnie go dobrze rozgrzewamy. Kolejno wkładamy plasterki ziemniaków i rumienimy na złoty kolor. Następnie po usmażeniu wykładamy na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Następni solimy i jemy:-) Fajna przekąska zamiast frytek.

Podobne przepisy

Sałatka do jaj

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-25

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Pieczeń rzymska z jajkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Serowo-jajeczna paska do kanapek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-02

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Zimny bufet

Krokiety z nadzieniem jajecznym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Pierożki – uszka z mięsem drobiowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Naleśniki po florencku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-25

Dodany przez: wera

Kategoria: Zimny bufet