Przepis na Budyń z kurczaka

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1048
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Budyń z kurczaka?

Kurczaka ugotować do miękkości w wywarze z warzyw. Oddzielone od kości mięso zemleć, dodać żółtka utarte z masłem, mleko, posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą. Ubić pianę na sztywno, połączyć z masą i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy budyniowej dobrze wysmarowanej masłem, zamknąć i wstawić do gorącej kąpieli wodnej. Gotować około 30 min. , po czym wyjąć na okrągły półmisek, pokrajać ostrym nożem na 4 części i podawać z dodatkiem sosu koperkowym lub gotowanych warzyw, np. Szpinaku.

Podobne przepisy

Ziemniaczki z koperkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Jarskie

Pierogi z jabłkami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-03

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Dufinki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Jarskie

Pierogi z śliwkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Jarskie

Kotlety z soi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Jarskie

Pierogi z serem i rodzynkami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Jarskie