Przepis na Bryzol wieprzowy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3624
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Bryzol wieprzowy?

Mięso po umyciu i osuszeniu należy pokroić na porcje wzdłuż włókien. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na smalcu. Następnie poddusić pod przykryciem na patelni, oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem kłaść na każdej porcji trochę masła.

Podobne przepisy

Skrzydełka duszone z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Mięsne

Gulasz wołowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne

Pulpeciki z warzywami w sosie pomidorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Spaghetti z kurczakiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Makarony

Smażone kulki mięsne

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Siekane kotlety z kurczaka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 260 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Mięsne