Przepis na Bryzol wieprzowy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3615
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Przepis została dodana w dniu: 17.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2687 osób!
Na zdrowie!

Składniki

Jak zrobić Bryzol wieprzowy?

Mięso po umyciu i osuszeniu należy pokroić na porcje wzdłuż włókien. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na smalcu. Następnie poddusić pod przykryciem na patelni, oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem kłaść na każdej porcji trochę masła.

Podobne przepisy

Żeberka z grila

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-25

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa biała gotowana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Mięsne

Schabik z papryczką w galarecie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne

Pieczona golonka z chrupiącą skórką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 1030 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Mięsne

Karkówka do ziemniaków

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: mati

Kategoria: Mięsne

Gulasz wołowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Mięsne