Przepis na Bryzol wieprzowy

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3655
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

Jak zrobić Bryzol wieprzowy?

Mięso po umyciu i osuszeniu należy pokroić na porcje wzdłuż włókien. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Porcje mięsa rozbić tłuczkiem, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na smalcu. Następnie poddusić pod przykryciem na patelni, oprószyć solą i pieprzem. Przed podaniem kłaść na każdej porcji trochę masła.

Podobne przepisy

Zrazy z majerankiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: Natasza

Kategoria: Mięsne

Pieczeń cielęca

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne

Ryż z kurczakiem i soczewicą

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Mięsne

Kotleciki mielone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-20

Dodany przez: onana

Kategoria: Mięsne

Mięso do spagetti

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-20

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Mięsne

Szynka w pysznym sosie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne