Przepis na Brukselka zasmażana

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3181
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Brukselkę można dodatkowo smażyć z boczkiem albo bułką tartą lub parmezanem.
Polecam jako dodatek do wieprzowiny.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Brukselka zasmażana?

Brukselkę obrać z uszkodzonych liści, opłukać, zalać wodą, posolić i gotować 10 minut. Odcedzić i przełożyć do garnka, dodać masło i dusić aż brukselka zmięknie. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki

Podobne przepisy

Duszona kapusta pekińska z warzywami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Fasolka z boczkiem na czerwono

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa

Placki ziemniaczane z serkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-24

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Warzywa

Ratatuja

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-29

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Warzywa

Włoszczyzna parowana

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-03

Dodany przez: mati

Kategoria: Warzywa

Smażona cebula z jajkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa