Przepis na Brukselka po polsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1025
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Składniki

Jak zrobić Brukselka po polsku?

Brukselkę czyścimy, płuczemy, zalewamy wrzącą wodą i raz zagotowujemy. Odlewamy wodę i zalewamy ponownie wrzącą, osoloną wodą z łyżeczką cukru. Gotujemy pod przykryciem do miękkości (ok. 15 minut). Odcedzamy. Tarta bułkę rumienimy na suchej patelni, dodajemy i topimy masło; polewamy brukselkę.

Podobne przepisy

Kanapka z szynką i warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: pacul

Kategoria: Mięsne

Gołąbki ziemniaczane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Warzywa

Pasztet warzywny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Warzywa

Duszona papryka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Warzywa

Roladki zawijane ze szpinakiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Cukinia z koziołkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Warzywa