Receptura została opublikowana w dniu: 19.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2373 odwiedzających!
Smacznego!
Mąkę i kakao przesiać przez sitko i wymieszać. Masło i ciemną czekoladę wrzucić do rondelka ustawionego na garnku z lekko wrzącą wodą i mieszać, aż składniki się roztopią i dokładnie połączą. Jajka i cukier ubić mikserem na jednolity, gładki krem. Nadal miksując, powoli wlewać wystudzoną masę czekoladowo-maślaną, a na końcu małymi porcjami wsypywać mąkę z kakao. Wyłączyć mikser i dodać grubo posiekaną białą czekoladę. Blachę 23 na 23 cm wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto. Piec ok. 55 minut w temp. 180 stopni. Wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta