Przepis na Biszkopt z polewą czekoladową

Dodano przez:
Ile porcji:
10
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
50 m
Czas pieczenia:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
778
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

Akcesoria

  • piekarnik,blacha,miska

Jak zrobić Biszkopt z polewą czekoladową?

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Śmietanę zagotować i dodać dwie pokruszone czekolady. Rozpuścić często mieszając. Polać biszkopt i dokładnie rozprowadzić. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Chrusty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Śmietanowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Makowce Ilony

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-09-28

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Bułeczki ptysiowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Ciasto mojej mamy Shrek

Ile porcji: 40

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Pączki z konfiturą różaną

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta