Z czterech jaj, około 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru i 2 łyżeczek proszku do pieczenia pieczemy bardzo cienki biszkopt. Należy go piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny. Gdy ciasto będzie się piekło, przyrządzamy krem, z budyniu, soku z puszki, czterech żółtek, pięciu łyżek cukru ugotować i ostudzić budyń. Dodać uprzednio rozpuszczone masło, wymieszać a na koniec pokroić na kawałki plasterki ananasa i dodać do całości. Krem ananasowy wylewamy na nasączony biszkopt. Przygotowujemy bezę: z czterech białek, szklanki cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy wiórki, mieszamy i pieczemy. Beza powinna być pieczona w formie o kształcie biszkopta. Bezę pieczemy do 40 minut w temperaturze 180 stopni. Kładziemy ją na kremie.
Ciasto można schłodzić w lodówce.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta