Przepis na Biszkopt przekładany

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1378
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Receptura została dodana w dniu: 22.05.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2940 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Biszkopt przekładany?

Białka ubić z cukrem i dodać do nich żółtka. Resztę składników razem wymieszać. Do ubitych jajek dodać mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Piec ok 25 minut. Biszkopt po upieczeniu i ostygnięciu przekroić na pół i przełożyć dość grubą warstwą dżemu. Wierzch można udekorować np. Bitą śmietaną.

Podobne przepisy

Domowe cappucino

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Batoniki waflowe

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery

Naleśniki serowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Czekoladowe owoce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Desery

Herbata grejpfrutowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-26

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery

Pomada waniliowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-17

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery